Vettel vinder vanvittigt ungarsk race

Vettel FerrariSebastian Vettel vandt en fortjent sejr i Ungarn, men masser af dramatik undervejs i løbet førte til, at stort set alle andre placeringer blev hentet takket være varians.

Vettel vandt på Hungaroring og tog sin anden GP-sejr for Ferrari. Daniil Kvyat fik sin første podieplacering i karrieren, idet russeren sluttede som nummer to – hans teamkollega Daniel Ricciardo sikrede Red Bull to podieplaceringer i et yderst besynderligt race.

Ferrari tager starten

Dramatikken var allerede begyndt i første sekund, da Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen kom perfekt af sted og førte løbet omgående. Lewis Hamilton startede fra pole, men røg hurtigt ned som firer, og efter han lavede en fejl senere på første omgang, tabte han yderligere seks pladser.

Hamilton kæmpede herefter voldsomt for at vinde det tabte tilbage, men der gik lang tid, inden han var oppe bagved Nico Rosberg på tredjepladsen igen. Faktisk var det først, da den første pitstoprunde var foretaget, at han igen lå på fjerdepladsen.

Længere fremme havde Ferrari-kørerne opnået sig lidt af et forspring, og alt tydede på en 1-2-sejr. Alt blev dog voldsomt ændret senere i løbet…

Raikkonen får problemer – og Hulkenberg crasher

Raikkonen havde kørt et fortrinligt race og var godt på vej mod en andenplads; lige indtil Ferrari-raceren mistede power, også så det meste ud til at være tabt. Den finske kører havde dog et fint forspring ned til de fleste konkurrenter og kunne sagtens have sikret sig nogle points, men så skete der en anden stor begivenhed på banen.

Nico Hulkenberg mistede nemlig sin frontvinge på den sidste del af langsiden og bragede ind i barrieren i første sving. Det førte til safety car, og her blev Ferrari-kørernes forspring fuldstændigt reduceret.

Rækkefølgen var herefter Vettel-Raikkonen-Rosberg-Hamilton, men på grund af problemer med Raikkonens racer, var han ingen trussel, da løbet blev givet frit. Rosberg overhalede ham omgående, men Hamilton fik også problemer. Han crashede med Ricciardo og måtte få sin bil repareret i pitten. Løbet så ud til at være tabt, men briten havde trods alt stadig muligheden for at få point.

Rosberg punkterer

På et tidspunkt så det ud til, at Rosberg var på vej mod føringen i mesterskabet. Et overraskende angreb fra Ricciardos side førte dog til, at australieren også nåede at crashe med den anden Mercedes-kører i samme løb. Rosberg havde lang vej tilbage til pitten, og han mistede en del tid, inden han igen fik nye dæk på.

Ricciardo tabte også selv på episoden, men ikke nok til, at det ødelagde hans løb. Daniil Kvyat tog sig af andenpladsen, og Ricciardo sluttede lige efter. Max Verstappen kørte i mål som firer, mens Vettel som sagt vandt det hele.

For McLarens vedkommende var der også oprejsning. Fernando Alonso blev nummer fem og Jenson Button nummer ni. Mercedes-kørerne fik – på trods af to kollisioner med Ricciardo – begge point med hjem, Hamilton fik tildelt otte for sjettepladsen, mens Rosberg fik fire for ottendepladsen.

Racet i Ungarn sætter Vettel ind i kampen om mesterskabet, og Red Bull vandt et hav af point. Williams havde en skuffende dag med begge kørere uden for top ti. Raikkonen og Hulkenberg må begge være skuffede, da de var på vej mod super stærke resultater, inden fejl ved bilerne – som ikke var deres skyld – kostede dem alt.

Resultat – Ungarns Grand Prix 2015

 1. Sebastian Vettel, Ferrari
 2. Daniil Kvyat, Red Bull
 3. Daniel Ricciardo, Red Bull
 4. Max Verstappen, Toro Rosso
 5. Fernando Alonso, McLaren
 6. Lewis Hamilton, Mercedes
 7. Romain Grosjean, Lotus
 8. Nico Rosberg, Mercedes
 9. Jenson Button, McLaren
 10. Marcus Ericsson, Sauber
 11. Felipe Nasr, Sauber
 12. Felipe Massa, Williams
 13. Valtteri Bottas, Williams
 14. Pastor Maldonado, Lotus
 15. Roberto Merhi, Manor
 16. Will Stevens, Manor

Udgået: Carlos Sainz, Kimi Raikkonen, Sergio Perez, Nico Hulkenberg

Photo credits: https://www.flickr.com/photos/scott-s_photos/16700799680/ (Creative Commons 2.0)

One Response to Vettel vinder vanvittigt ungarsk race

 1. Ronnie B 4. august 2015 at 11:48 #

  Vettel gjorde det han er bedst til, at føre fra start til slut. Hamilton er mere underholdende at se på :) men fedt race :)

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat