Verstappen vinder i Red Bull debut

Det blev en overraskende sejr til Max Verstappen i årets spanske race. Hollænderen kørte et fremragende race og modstod længe angreb fra Kimi Raikkonen, men han var også godt hjulpet på vej af et crash mellem Mercedes-kørerne.

Max Verstappen er hermed den yngste vinder af et race nogensinde. Efter Lewis Hamilton og Nico Rosberg kolliderede på første omgang, var der lagt op til en kamp mellem Ferrari og Red Bull. Her var Daniel Ricciardo længe forrest, og umiddelbart lignede det en kamp mellem ham og Sebastian Vettel.

Som følge af en række pitstops, var det dog senere de to dygtigste dæk management chauffører, Verstappen og Raikkonen, der skulle kæmpe om sejren. Raikkonen pressede hårdt på Verstappen i løbet af de sidste 10-15 omgang, men han kom aldrig forbi, og måtte opgive til sidst.

Ricciardo gjorde det samme ved Vettel, da de skulle køre om tredjepladsen. Australieren punkterede dog på næstsidste omgang og måtte også sande, at det ikke skulle blive til en podieplads i denne omgang. Han nåede dog ind i pitten i tide og kom trods alt stadig over målstregen som nummer fire – lige foran Williams’ Valtteri Bottas. Carlos Sainz havde et stærkt løb på hjemmebanen og sluttede som sekser.

Hvad angår Hamilton og Rosberg, så lignede det mest af alt Hamiltons skyld. Der bliver med garanti en lang række nyheder og rygter om de to køreres forhold i medierne i løbet af den næste uges tid, så det bliver særdeles spændende at følge. Rosberg fører stadig mesterskabet, men Raikkonen har etableret sig som den nye toer i stillingen.

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat