De 3 største overraskelser i 2014

Det er nu tid til at se på de kørere, der har overrasket os mest i løbet af sæsonen. Nummer et på denne liste kommer måske ikke bag på nogen, men ikke desto mindre byder listen over overraskelser selv på én af slagsen!

For en uge siden skrev jeg en artikel om de største overraskelser. Den kan du læse her.

I dag handler det om de største overraskelser, og ligesom sidst tager vi udgangspunkt i kørerne og ikke teams.

3. Sergio Perez

Surprise? De to største overraskelser i sæsonen er åbenlyse. Perez er dog et lidt alternativt valg.

Han havde et skuffende år hos McLaren i fjor, og mange var ærligt talt begyndt at tvivle på mexicanerens evner. Forud for 2014-sæsonen forventede mange, at Nico Hulkenberg ville udpræstere ham voldsomt, og selvom det også gik sådan i åbningsløbene, er Perez kommet stærkt igen og har været én af feltets bedste piloter over de seneste måneder.

Force India-køreren kom på podiet i Bahrain – teamets første top tre-placering siden 2009 – og satte hurtigste omgangstid af alle i Østrig på vej mod sin sjetteplads. Derudover er han sluttet i top ti i de seneste fem løb og i alt hentet 18 points, hvor Hulkenberg til sammenligning kun har været blandt de ti bedste ved tre ud af fem lejligheder for syv points.

2. Valtteri Bottas

Man kan argumentere for, at Williams’ fremragende 2014-racer har gjort det lettere for Bottas at hente gode resultater, men den finske kører har altså været imponerende.

Efter at score fire points i sin rookiesæson, er det blevet til 145 indtil videre i år. Der er altså tale om kæmpe fremgang. Bottas har ofte været Mercedes-piloternes største trussel, og alle hans fem podieplaceringer har været meget velfortjente. Til sammenligning har den mere erfarne teammakker, Felipe Massa, kun været på podiet én gang og har betydeligt færre points end Bottas. Massa er nummer ni i mesterskabet med 71 points forud for det amerikanske race.

1. Daniel Ricciardo

Nummer et på listen er Ricciardo, og det kan ikke komme bag på nogen. Ikke mange forventede, at han ville kunne køre på Sebastian Vettels niveau, men faktisk har australieren gjort det langt bedre end Vettel.

Han har vundet tre Grands Prix i år, hvilket er tredjeflest af alle – og han er i øvrigt den eneste ikke-Mercedes-kører til sejre i et race i år.

På mange måder kan man sige, at 2014 har været et kæmpe gennembrudsår for Ricciardo, som nu har nogle store forventninger at leve op til i den kommende sæson, hvor han får en ny makker – russiske Daniil Kvyat, der af mange betragtes som den bedste nye kører i dette mesterskab. Om han kan fortsætte med at levere fantastiske præstationer er endnu uvist, men det bliver i hvert fald spændende at se, hvordan Red Bull-teamet vil klare sig uden deres firedobbelte mester Vettel. Måske betyder det slet ikke noget, når de har Ricciardo?

Hvis artiklen handlede om teams…

… ville Williams være nummer et. Ja, Mercedes har været klart stærkest, men det var forventet. Force India har også gjort det bedre end forventet, idet de er på vej mod den bedste sæson i teamets historie.

Toro Rosso er også bedre med end normalt, og med adskillige Q3-optrædener af Kvyat og Jean-Eric Vergne fortjener de at blive nemt. Det samme gør Marussia, som vandt deres første points nogensinde i Monaco takket være Jules Bianchi, der kørte en fremragende niendeplads i hus.

Photo credits: https://www.flickr.com/photos/saracimino/15190736382/ (Creative Commons 2.0)

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat