Rosberg vinder dramatisk sæsonåbner

Det var Mercedes’ Nico Rosberg, der tog sejren i 2016-sæsonens første løb. Racet var dog ganske uforudsigeligt indtil det sidste, og resultatet giver også anledning til spænding forud for resten af året.

Rosberg vandt det australske GP for næsen af teamkammerat Lewis Hamilton og Ferrari-rivalen Sebastian Vettel. Kevin Magnussen var ikke helt ligeså heldig, idet han punkterede på første omgang og derfor aldrig rigtigt fik muligheden for at køre med om point. Danskeren sluttede som nummer 12 – en enkelt placering efter Renault-makkeren Jolyon Palmer.

Da starten gik, så det overraskende nok ud til, at Mercedes var i problemer. Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen gik begge forbi dem på første omgang og satte Ferrari i front. Hamilton faldt yderligere tilbage og måtte kæmpe med Toro Rosso-kørerne. Denne lidt mystiske rækkefølge blev dog ændret senere – blandt andet takket være en safety car.

Fernando Alonso og Esteban Gutierrez var nemlig involverede i et crash, hvor især førstnævntes var voldsomt. Herefter kom der langsomt styr på tingene igen, og efter Vettel senere kørte en tur i pit, kunne Mercedes tage føringen tilbage igen under ledelse af Rosberg.

Raikkonen udkig fra løbet, men Vettel var mod slutningen af racet uhyre tæt på at tage andenpladsen fra Hamilton. Han kørte sig ind i DRS-afstand og havde godt tre omgange til at gøre arbejdet færdigt, men en lille fejl i næstsidste sving kostede dyrt. Tyskeren fik dog tredjepladsen og dermed 15 point ind på kontoen, hvilket må siges at have været en udmærket start for ham.

Rosberg tog som sagt sejren foran Hamilton. Daniel Ricciardo var ganske skarp og blev nummer fire. Den største overraskelse var nok Romain Grosjean fra Haas, der kørte løbet færdigt på sine mediums og vandt en flot sjetteplads. At Haas skulle tage point i det første løb var i sig selv ikke særligt sandsynligt, så at de sluttede med 8 må siges at være lidt af en bedrift.

Resultat – Australiens Grand Prix 2016

 1. Nico Rosberg, Mercedes
 2. Lewis Hamilton, Mercedes
 3. Sebastian Vettel, Ferrari
 4. Daniel Ricciardo, Red Bull
 5. Felipe Massa, Williams
 6. Romain Grosjean, Haas
 7. Nico Hulkenberg, Force India
 8. Valtteri Bottas, Williams
 9. Carlos Sainz, Toro Rosso
 10. Max Verstappen, Toro Rosso
 11. Jolyon Palmer, Renault
 12. Kevin Magnussen, Renault
 13. Sergio Perez, Force India
 14. Jenson Button, McLaren
 15. Felipe Nasr, Sauber
 16. Pascal Wehrlein, Manor

Udgået: Kvyat, Alonso, Gutierrez, Haryanto, Raikkonen, Ericsson

Kører markeret med fed – pole position
Kører markeret med kursiv – hurtigste omgang

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat