Rankings – Storbritannien 2015

Raikkonen 2015Nico Rosberg har nu vundet tre ud af de sidste fire løb, men er den form god nok til at overtage førstepladsen på listen? Og hvilke konsekvenser får Kimi Raikkonens sølle weekend i Østrig? Se svaret her.

Kørere

Se nederst for beskrivelser. Rankings fra sidste løbsweekend står i parentes ud for navnet.

1. Lewis Hamilton (1)

2. Sebastian Vettel (2)

3. Fernando Alonso (3)

4. Nico Rosberg (4)

5. Jenson Button (5)

6. Valtteri Bottas (6)

7. Felipe Massa (7)

8. Nico Hulkenberg (11)

9. Daniel Ricciardo (9)

10. Kimi Raikkonen (8)

11. Daniil Kvyat (10)

12. Sergio Perez (14)

13. Romain Grosjean (12)

14. Carlos Sainz (13)

15. Max Verstappen (15)

16. Felipe Nasr (16)

17. Pastor Maldonado (17)

18. Marcus Ericsson (18)

19. Will Stevens (19)

20. Roberto Merhi (20)

Noter:

Hamilton har kun vundet et ud af de sidste fire løb, selvom han sidder i den bedste racer – af den grund overvejede jeg, at rykke ham ned som toer, men det er svært at se, hvem der skal erstatte ham øverst. Vettel har selv stået uden for podiet i de sidste par løb, og Alonso har gang i den værste sæson i karrieren (om end det selvfølgelig ikke rigtigt er hans skyld). Løsningen kunne være at rykke Rosberg frem, men da Hamilton stadig har domineret ham i år, hører det heller ingen steder hjemme. Konklusionen er, at de forreste kørere bliver på deres pladser – indtil videre.

Generelt er der faktisk ikke så mange ændringer. Den største højdespringer er Hulkenberg, der efter et par stærke weekender har vist sig som en top otte-kører. Raikkonen går til gengæld en smule tilbage, mens Kvyat også mister en enkelt plads.

Man kan argumentere for, at en kører som Verstappen fortjener en højere rangering end 15. pladsen efter sit stærke løb i Østrig, men tænk over det – ville du vælge Verstappen som kører for dit hold LIGE NU, frem for en af de kørere, der er foran ham på listen? Jeg vil i hvert fald ikke, men om et par år er hollænderen sikkert at finde i top fem.

Teams

1. Mercedes (1)

2. Ferrari (2)

3. Williams (3)

4. Lotus (4)

5. Red Bull (5)

6. Force India (7)

7. Toro Rosso (6)

8. McLaren (8)

9. Sauber (9)

10. Manor (10)

Noter:

Den eneste ændring sker hos Force India og Toro Rosso, der bytter pladser. Forklaringen er simpel; Hulkenberg og Perez har begge haft chancen for at slutte relativt højt på det seneste, mens Toro Rosso stadig har deres småproblemer. Med andre ord betragter jeg altså Force India som et bedre hold for tiden.

Nogle vil måske også flytte Sauber foran McLaren. Ingen af de to McLarens har fuldført siden Monaco, men Sauber har altså heller ikke været imponerende. Jeg tror også mest på McLarens-potentiale, og hvis jeg skulle være teamejer for et af de to hold, som tingene er nu, ville jeg trods alt gå over på Woking-holdets side. Ingen tvivl om det.

Photo credits: https://www.flickr.com/photos/mike_elleray/16356383009/ (Creative Commons 2.0)

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat