Rankings – Kinas GP 2016

Efter endnu et stærkt resultat fra Haas, bliver der vendt lidt op og ned i rangeringerne for både kørere og teams. Samtidig er Stoffel Vandoorne trådt ind på scenen og ligner allerede en potentiel topkører. Se de nyeste rankings fra PolePosition.dk her!

Rankings – Kørere

Kørerne er rangerede efter, hvor gode jeg anslår dem til at være LIGE NU. Med andre ord ikke ud fra historiske bedrifter. Rangering inden sidste race står i parentes ud for kørerens navn.

23. Rio Haryanto (22)

22. Marcus Ericsson (20)

21. Esteban Gutierrez (19)

20. Felipe Nasr (17)

19. Jolyon Palmer (18)

18. Pascal Wehrlein (21)

17. Carlos Sainz (16)

16. Stoffel Vandoorne (ingen rangering)

15. Daniil Kvyat (14)

14. Kevin Magnussen (15)

13. Valtteri Bottas (12)

12. Felipe Massa (11)

11. Max Verstappen (13)

10. Sergio Perez (9)

9. Nico Hulkenberg (7)

8. Kimi Raikkonen (10)

7. Jenson Button (5)

6. Romain Grosjean (8)

5. Nico Rosberg (6)

4. Daniel Ricciardo (4)

3. Lewis Hamilton (3)

2. Fernando Alonso (2)

1. Sebastian Vettel (1)

Begrundelse: Nico Rosberg er den første topkører, der rykker frem, idet han springer forbi Jenson Button som følge af sine fem sejre i træk. Romain Grosjean går også forbi McLaren-køreren efter et par gode resultater for Haas. Samtidig springer Kimi Raikkonen foran de to Force India-kørere, idet han igen viste sig fra sin stærke side i Bahrain. Om han kan holde det kørende bliver spændende at se. Nico Hulkenberg og Sergio Perez lader til at sidde i dårlige FI-racere i år, men de er stadig kvalitetskørere og bliver derfor ikke straffet ret meget for det på selve kørervurderingen (teamet slipper dog ikke helt så nemt)!

Max Verstappen går forbi Williams-kørerne, der endnu engang ikke imponerede synderligt. Kevin Magnussen bytter plads med Daniil Kvyat. Bevares, Kvyat har været uheldig, men Magnussen har været skarp i løbene. Han var kun en enkelt placering uden for pointene. Lige efter Kevin kommer Stoffel Vandoorne, der debuterede i Bahrain. Der er en chance for, at han er en kommende superstjerne og en fremtidig #1 i disse rankings, men vi har trods alt kun set ét løb indtil videre – derfor må han nøjes med en lav rangering, indtil vi ser, at det rent faktisk er for real. Vandoorne vil være en del af rangeringerne så længe, han kører. Med andre ord: Hvis Fernando Alonso vender tilbage i Kina, bliver Vandoorne ikke inkluderet i de næste rankings.

Pascal Wehrlein er den sidste rigtige højdespringer. Han går et par placeringer frem takket være den stærke præstation i Bahrain. Især i kvalifikationen var han skarp, men han har ligeledes vist god speed i selve løbene. Wehrlein sidder i en Manor, så det bliver nok svært at gøre det helt store i denne sæson, men han har været super lovende indtil videre!

Rankings – Teams

11. Manor (11)

10. Sauber (10)

9. Renault (8)

8. Force India (5)

7. McLaren (7)

6. Haas (9)

5. Toro Rosso (4)

4. Red Bull (6)

3. Williams (3)

2. Ferrari (2)

1. Mercedes (1)

Begrundelse: Okay, Haas virker rent faktisk til at have en solid racer. Men endnu vigtigere – de formår at lave en god strategi. De går frem, og det er primært på Force Indias bekostning, men også Renault. Vi må håbe, at Renault kan forbedre raceren i løbet af sæsonen, for ellers kommer Kevin Magnussen til at tilbringe det meste af tiden udenfor top ti, uanset hvor godt han kører. McLaren viste potentiale med point til Vandoorne i Bahrain, så det bliver spændende at se, hvad Alonso og Button kan udføre, når de ikke er ramt af uheld.

Toro Rosso så relativt stærke ud igen. Carlos Sainz udgik, som han ganske ofte gør, men Max Verstappen fik en sjetteplads og en omgang gode point. Red Bull må dog stadig siges at være stærkere. Daniil Kvyat har haft nogle vanskeligheder, men Ricciardo har været super skarp indtil videre i år. Han indtager pt tredjepladsen i mesterskabet, foran begge Ferrari- og Williams-kørere.

Blandt de første tre forbliver rangeringerne de samme. Dog har vi endnu ikke set et fair race mellem Mercedes og Ferrari, da der i begge løb har været en eller anden form for forhindring for flere af deres kørere, som har haft den effekt, at vi ikke har set deres fulde evner. I Bahrain var Kimi Raikkonen dog cirka ligeså hurtig som både Nico Rosberg og Lewis Hamilton, så der er trods alt stadig en god chance for, at vi får en kamp om mesterskabet mellem de to teams. Forhåbentligt!

Photo credits: https://www.flickr.com/photos/sjiong/18685877/ (Creative Commons 2.0)

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat