Rankings – Belgien 2015

HAM15Selvom der er lang tid til det næste Formel 1-race, bliver rankings inden løbet allerede offentliggjort nu. Se hvordan kørerne står i forhold til hinanden efter det dramatiske GP i Ungarn.

Flere kørere var heldige i Ungarn, mens andre tabte nogle placeringer, de ellers fortjente. Disse ting er der selvfølgelig taget højde for i artiklen – hvis man kun vil vurdere ud fra resultater, så tjek stillingen i mesterskabet i stedet.

Kørere

Se nederst for beskrivelser. Rankings fra sidste løbsweekend står i parentes ud for navnet.

1. Sebastian Vettel (2)

2. Lewis Hamilton (1)

3. Fernando Alonso (3)

4. Nico Rosberg (4)

5. Jenson Button (5)

6. Valtteri Bottas (6)

7. Kimi Raikkonen (11)

8. Felipe Massa (7)

9. Nico Hulkenberg (8)

10. Daniel Ricciardo (9)

11. Daniil Kvyat (10)

12. Sergio Perez (12)

13. Max Verstappen (15)

14. Romain Grosjean (13)

15. Carlos Sainz (14)

16. Felipe Nasr (16)

17. Pastor Maldonado (17)

18. Marcus Ericsson (18)

19. Will Stevens (19)

20. Roberto Merhi (20)

Noter:

Mange overvurderer helt vildt ovenpå resultatet i Ungarn, men det er ikke tilfældet her. Vi har dog et par ændringer – først og fremmest Sebastian Vettel, der overtager førstepladsen. Han har præsteret helt fantastisk i dette års Ferrari-racer, og jeg er ikke i tvivl om, at han ville være en relativt sikker verdensmester, hvis han byttede plads med enten Hamilton eller Rosberg.

Hans teamkammerat Kimi Raikkonen rykker også et par pladser frem. 2007-verdensmesteren havde et stærkt løb, indtil han udgik (ikke hans skyld). Raikkonen var med 95% sikkerhed blevet nummer to, og nu kommer vi til hans bedste bane næste gang: Spa.

Flere Formel 1-seere vil nok sætte Daniel Ricciardo højere end nummer ti, men sandheden er, at han stadig mangler at vise noget i år. Han kørte ekstremt beskidt i Ungarn og var enormt heldig med at komme i mål som treer. Selvom det ikke altid var hans skyld, fik flere kørere deres løb ødelagt på grund af sammenstød med Ricciardo (Bottas, Hamilton, Rosberg). Desuden er Ricciardo blevet matchet (eller overvundet) af Kvyat over de seneste måneder, efter russeren startede svagt ud. Australieren er en af de mest overvurderede kørere i feltet.

Længere nede rykker Max Verstappen frem. Hollænderen blev nummer fire, hvilket er ganske imponerende, men det var også ret så heldigt. Ja, Verstappen fik bilen i mål til et godt resultat, men flere kørere foran ham fik uventede og ufortjente problemer undervejs, og desuden ville teamkollega Sainz have sluttet som nummer fem eller seks, hvis han ikke var blevet et offer for Toro Rossos ustabilitet. Det var et fint resultat af Verstappen, ingen tvivl om det, men han er stadig ikke en top ti kører i Formel 1.

Teams

1. Mercedes (1)

2. Ferrari (2)

3. Williams (3)

4. Red Bull (5)

5. Lotus (4)

6. Force India (6)

7. Toro Rosso (7)

8. McLaren (8)

9. Sauber (9)

10. Manor (10)

Noter:

Her er der kun en enkelt ændring i forhold til sidste gang – Red Bull og Lotus bytter pladser. Jeg havde længe Red Bull rangeret som nummer fem, men det var naturligvis en undervurdering. Dog er jeg stadig overbevist om, at Lotus er bedre end det, deres resultater viser. Maldonado er flere gange udgået fra gode pointplaceringer, hvor det ikke var hans skyld. Og Grosjean har også misset udmærkede chancer, blandt andet i Canada, hvor omkring ni point gik tabt.

Force India havde en forfærdelig weekend i Ungarn, men det rykker ikke på deres sjetteplads. De har stadig en god racer, og det vil vi få at se igen på Spa og Monza – to baner, der normalt passer Silverstone-holdet rigtigt godt.

Photo credits: https://www.flickr.com/photos/nickwebb/10708265143/ (Creative Commons 2.0)

 

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat