Pole til Rosberg – Hamilton bagerst

Lewis Hamilton fik et problem med motoren under kvalifikationen til det kinesiske race, og det betyder, at han starter bagerst på gridden i morgen. Nico Rosberg tog til gengæld en sikker pole position.

Der skete flere overraskende ting i kvalifikationen. Vejrforholdene bød på regn i begyndelsen, og et crash af Pascal Wehrlein betød, at Q1 blev midlertidigt stoppet.

Sessionen startede dog relativt hurtigt igen og selv Q1 bød på spænding til sidst. Kevin Magnussen så nemlig ud til at gå videre, da han satte sin sidste omgang ind, men han blev i sidste øjeblik elimineret af Marcus Ericsson, som kørte en stærk omgang (Sauber-raceren taget i betragtning). Magnussen var dog et godt stykke hurtigere end teamkammerat Jolyon Palmer, der starter to placeringer længere tilbage end danskeren.

Q2 blev også stoppet – denne gang var det dog mod slutningen, og det skyldtes, at Nico Hulkenberg mistede sit ene hjul og måtte parkere sin Force India på et uheldigt sted. Det førte til elimineringer af blandt andre Felipe Massa, McLaren-kørerne og Romain Grosjean. Hulkenberg nåede selv at sætte en god nok tid til Q3 tidligere, men kom naturligvis ikke i yderligere aktion i kvalifikationen.

Nico Rosberg var den helt store vinder af Q2. Han satte nemlig sin tid på soft-dækket frem for supersoft-dækket, og derfor skal han starte på samme i morgen. Dette bliver formentligt en stor fordel.

Mercedes-køreren var som bekendt også bedst i Q3. Kimi Raikkonen var dog godt på vej mod at slå Rosbergs tid mod slutningen af Q3 (han var hurtigst af alle lige inden tredje sektors begyndelse), men lavede en stor fejl i et af de sidste sving. Vettel lavede samme fejl, og dermed starter Ferrari-piloterne som henholdsvis 3 og 4. Daniel Ricciardo havde sin bedste kvalifikation i karrieren og starter som nummer 2.

Efter et skuffende race i Bahrain viste Sergio Perez, at der dog er potentiale i Force India-raceren. Han kvalificerede sig på en respektabel syvendeplads. Carlos Sainz besejrede Max Verstappen – Toro Rosso-duoen starter som henholdsvis 8 og 9.

Resultat – Kvalifikation til Kinas Grand Prix 2016

 1. Nico Rosberg, Mercedes
 2. Daniel Ricciardo, Red Bull
 3. Kimi Raikkonen, Ferrari
 4. Sebastian Vettel, Ferrari
 5. Valtteri Bottas, Williams
 6. Daniil Kvyat, Red Bull
 7. Sergio Perez, Force India
 8. Carlos Sainz, Toro Rosso
 9. Max Verstappen, Toro Rosso
 10. Nico Hulkenberg, Force India
 11. Felipe Massa, Williams
 12. Fernando Alonso, McLaren
 13. Jenson Button, McLaren
 14. Romain Grosjean, Haas
 15. Marcus Ericsson, Sauber
 16. Felipe Nasr, Sauber
 17. Kevin Magnussen, Renault
 18. Esteban Gutierrez, Haas
 19. Jolyon Palmer, Renault
 20. Rio Haryanto, Manor
 21. Pascal Wehrlein, Manor
 22. Lewis Hamilton, Mercedes
No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat