Pole til Hamilton i tæt kvalifikation

Det nye kvalifikationssystem ligner stadig ikke en reel mulighed for fremtiden, men lørdagens session var alligevel ganske spændende noget af vejen. Lewis Hamilton satte til sidst en fænomenal tid, der sikrede ham pole position. Nico Rosberg var dog stadig uhyre tæt på.

Bahrains Grand Prix har i løbet af de to seneste år leveret nogle rigtigt gode løb. Meget tyder på, at det endnu engang vil blive tilfældet i morgen. I hvert fald ser vi en spændende grid, som kan skabe nogle overraskelser.

Mercedes-piloterne tog sig som sagt af første startrække, men det bliver yderst interessant at se, om Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen kan gentage deres start fra Australien, hvor de hurtigt sprang foran på første omgang.

Efter de fire store har vi midterfeltet, der også kan give et par gode kampe. Daniel Ricciardo, Williams-kørerne og Nico Hulkenberg udgør nemlig resten af top otte, og de vil uden tvivl kæmpe hårdt om pointene. En af de helt store overraskelser var – igen – Romain Grosjean, som kvalificerede sin Haas-racer på niendepladsen. En super stærk præstation fra den franske kører, der endnu engang sigter efter point.

Stoffel Vandoorne havde en god dag i sin første Formel 1 kvalifikation. Han kørte hurtigere end Jenson Button, om end ingen af dem tog kvalifikationen alt for seriøst. Vandoorne starter som nummer 12, hvilket må siges at være helt acceptabelt.

Kevin Magnussen gjorde det bedre end teamkammerat Jolyon Palmer, men desværre fik han en straf fredag, der betyder, at han starter sidst på gridden. Daniil Kvyat, Sergio Perez og Felipe Nasr er eksempler på andre kørere, som ikke starter ligeså højt, som de ønskede. En overraskelse var til gengæld Manors Pascal Wehrlein – tyskeren opnåede nemlig et super stærkt resultat for Manor, idet han starter morgendagens race som nummer 16.

Resultat – Kvalifikation til Bahrains Grand Prix 2016

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Nico Rosberg, Mercedes
 3. Sebastian Vettel, Ferrari
 4. Kimi Raikkonen, Ferrari
 5. Daniel Ricciardo, Red Bull
 6. Valtteri Bottas, Williams
 7. Felipe Massa, Williams
 8. Nico Hulkenberg, Force India
 9. Romain Grosjean, Haas
 10. Max Verstappen, Toro Rosso
 11. Carlos Sainz, Toro Rosso
 12. Stoffel Vandoorne, McLaren
 13. Esteban Gutierrez, Haas
 14. Jenson Button, McLaren
 15. Daniil Kvyat, Red Bull
 16. Pascal Wehrlein, Manor
 17. Marcus Ericsson, Sauber
 18. Sergio Perez, Force India
 19. Jolyon Palmer, Renault
 20. Rio Haryanto, Manor
 21. Felipe Nasr, Sauber
 22. Kevin Magnussen, Renault
No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat