Sikker pole til Hamilton i årets første GP

Det nye kvalifikationssystem var lidt af en skuffelse, og resultatet var, at vi ikke fik en særligt spændende afslutning som ellers. Lewis Hamilton satte en lynhurtig omgang ind et par minutter inden kvalifikationens afslutning, hvilket sikrer ham den forreste startplads i morgen.

Med tiden 1:23’837 var Hamilton som sagt dagens hurtigste mand. Nico Rosberg var godt to tiendedele efter, men virkede ikke ivrig efter at sætte en tid mod kvalifikations afslutning – at spare dækkene var vigtigere. De to Ferrari-kørere fulgte efter, og her var Sebastian Vettel forrest. Vettel og Kimi Raikkonen gik ud af bilerne relativt hurtigt og sigtede egentlig ikke efter en pole. Et godt eksempel på det nye kvalifikationsformats store fejl.

Toro Rosso var dagens overraskelse, idet begge nåede dybt ind i top 10, hvor Max Verstappen havde en fremragende dag og blev femmer. Vi har dog flere gange set Toro Rosso-teamet gøre det fantastisk i kvalifikationerne i den tidlige sæson, så lad os se, om de har samme styrke i morgen. De kan meget vel blive truet af Force India-kørerne, der sluttede som de taktiske vindere af kvalifikationen, eftersom de opnåede henholdsvis niende- og tiendepladsen, hvilket giver dem ret til at skifte dæk inden i morgen.

Dagen gik nogenlunde som forventet for Renault. Kørerne sluttede som nummer 14 og 15, hvor Kevin Magnussen desværre sluttede bagved Jolyon Palmer. Igen er der dog et stort spørgsmålstegn som følge af kvalifikationssystemet. Magnussen så nemlig længe ud til at være bedre kørende end Palmer; briten nåede kun med nød og næppe videre fra Q1.

Resultat – Kvalifikation til Australiens Grand Prix 2016

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Nico Rosberg, Mercedes
 3. Sebastian Vettel, Ferrari
 4. Kimi Raikkonen, Ferrari
 5. Max Verstappen, Toro Rosso
 6. Felipe Massa, Williams
 7. Carlos Sainz, Toro Rosso
 8. Daniel Ricciardo, Red Bull
 9. Sergio Perez, Force India
 10. Nico Hulkenberg, Force India
 11. Valtteri Bottas, Williams
 12. Fernando Alonso, McLaren
 13. Jenson Button, McLaren
 14. Jolyon Palmer, Renault
 15. Kevin Magnussen, Renault
 16. Marcus Ericsson, Sauber
 17. Felipe Nasr, Sauber
 18. Daniil Kvyat, Red Bull
 19. Romain Grosjean, Haas
 20. Esteban Gutierrez, Haas
 21. Rio Haryanto, Manor
 22. Pascal Wehrlein, Manor

Photo credits: https://www.flickr.com/photos/jaffathecake/14595586186/ (Creative Commons 2.0)

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat