Optakt: Bahrains Grand Prix

Ferrari ser ud til at kunne true Mercedes for alvor, så det bliver især spændende at se, hvad de kan gøre på en varm bane som den i Bahrain. Både Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen har historisk set været stærke her, hvorfor vi sagtens kan få et super spændende løb at se igen.

Facts
Racet køres i: Sakhir, Bahrain
Antal omgange: 57
Forsvarende vinder: Lewis Hamilton, Mercedes
Banerekord: 1:31’447 (Pedro de la Rosa, McLaren, 2005)
Favorit*: Lewis Hamilton

* Favorit ifølge bookmakerne.

Mercedes vs. Ferrari

Alt tyder på, at det bliver en kamp om sejren mellem Mercedes- og Ferrari-kørerne, når Bahrains Grand Prix skydes i gang. Om end Daniel Ricciardo gjorde det stærkt i Australien, om end Williams før har været med fremme, og om end Sergio Perez til tider overrasker alt og alle, ser det ikke ud til, at nogen anden kører end de fire store har chancen for at vinde.

Her bliver det til gengæld også tæt. Mercedes har sandsynligvis en relativt stor edge i kvalifikationen, men sådan behøver det ikke at blive i løbet. Vi så i Australien hvordan Ferrari-racerne kom fra anden startrække og problemfrit kørte forbi begge Mercedes-biler inden første sving. Starten betyder naturligvis ikke alt, men hvis enten Vettel eller Raikkonen kan klemme sig foran, kan det hurtigt blive spændende. I 2015 var Ferrari utroligt hurtige, når vejret var varmt, og det bliver det næsten med sikkerhed igen i år i Bahrain.

Alt i alt kan vi altså se frem til en spændende kamp om sejren i Bahrain. Raikkonen har været på podiet i syv ud af sine ti optrædener i Bahrain (men har dog aldrig vundet her før). Vettel har flere gange vist god kørsel, så derfor er Ferrari-piloterne en trussel, som Mercedes skal tage dybt seriøst.

Vandoorne erstatter Alonso

En af de store nyheder i løbet af ugen har været, at Fernando Alonso sidder over i Bahrain. Han bestod ikke lægetjekket efter sit crash i Australien, og derfor tager test- og reservekører Stoffel Vandoorne over. Vandoorne er et af de absolut største talenter i motorsportens verden, hvorfor det bliver meget interessant at se, hvor godt han kan gøre det.

I Australien fik vi endnu ikke et særligt klart blik på McLaren-racerens egentlige evner – dog må vi formode, at de godt kan køre med om point på gode dage. Derfor har Vandoorne trods alt muligheden for at overraske. Og hvis han gør det bedre end Jenson Button, hvilket der er en reel chance for, bliver det meget spændende at se teamets reaktion.

Kevin Magnussens muligheder

Lad os gå videre til Kevin Magnussen, der sjovt nok var Stoffel Vandoornes store rival, da de begge kørte Formel Renault 3.5. Det er stadig svært at se, hvem af de to der kører i den bedste bil, men Renault sluttede trods alt som henholdsvis 11 og 12 i Melbourne, hvorfor Kevin har en god chance for at køre i top 10 i Bahrain – hvis alt ellers går efter planen.

Da Magnussen kørte i Bahrain tilbage i 2014 gik det dog ikke særligt godt. Han sluttede på en respektabel niendeplads i kvalifikationen, men udgik efter 40 omgange i løbet. Det skyldtes et problem med danskerens gearbox. Vi må altså gå ud fra, at han kan hente et bedre resultat i denne omgang – især når vi tænker på, at årets Renault racer ser ganske holdbar ud.

Forudsigelser

Tid til forudsigelserne!

Bud på top tre: Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Nico Rosberg

Bud på pole position: Nico Rosberg

Løbets overraskelse: Ferrari dominerer

Jeg tror på, at Ferrari kan besejre Mercedes her. Det er måske ikke overraskende i sig selv, at Vettel har muligheden for at vinde, men en 1-2 til Ferrari har vi ikke set i uendeligheder, så derfor er det måske en smule kontroversielt. Det bliver sjovt at se, om forudsigelserne nu også ender med at være korrekte!

Photo credits: https://www.flickr.com/photos/mike_elleray/16356383009/ (Creative Commons 2.0)

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat