Ny sejr til Rosberg – og stort forspring i VM

Photo credits.

Nico Rosberg tog sin tredje sejr i 2016 ud af tre mulige – og med sejren i Kina ligger han nu på de maksimale 75 point. Mercedes-køreren vandt løbet med stor dominans, men efter ham var der kamp om alle andre placeringer. Læs om løbet her!

Med Rosberg på pole og Lewis Hamilton bagerst var der aldrig rigtig tvivl om Rosbergs sejrsmuligheder. Tingene begyndte dog at blive lidt spændende, da Daniel Ricciardo tog starten. Australieren punkterede dog kort efter, hvilket forhindrede enhver trussel til Rosberg – de to Ferrari-kørere kolliderede nemlig i starten, og det satte Kimi Raikkonen langt tilbage, mens Sebastian Vettel også tabte en smule.

Senere kom safety car’en på banen. Det satte gang i en lang række pit stops, hvilket blandede feltet godt og grundigt op. Kørere som Fernando Alonso, Pascal Wehrlein og Esteban Gutierrez var pludselig langt fremme – og Ricciardo, Raikkonen og Hamilton var alle langt tilbage.

Forrest kørte Rosberg bare derudaf, men længere tilbage var der som sagt kamp om alle pladser. Sebastian Vettel og Daniil Kvyat etablerede sig hurtigt som de næste, mens særligt Ricciardo og Raikkonen kørte sig stærkt op igennem feltet. Hamilton forsøgte det samme, men han var ofte lidt for aggressiv og måtte til sidst spare på sit brændstof. Han kunne ikke komme forbi Felipe Massa mod slutningen af løbet og endte som nummer 7.

Kevin Magnussen havde et ganske anonymt løb og sluttede på en 17. plads, men det var ikke nødvendigvis skuffende – danskerens præstation var nemlig ganske fin. Renault-raceren havde ikke det store potentiale i Shanghai, og derfor var mulighederne yderst begrænsede. Magnussen besejrede i stor stil teamkammerat Jolyon Palmer, der slet ikke kunne få tingene til at køre. Palmer sluttede sidst af alle.

Overraskende nok var der ingen biler, der udgik. Efter løbets afslutning blev et mindre skænderi udløst mellem Vettel og Kvyat. Vettel mente, at Kvyat var skyld i kollisionen mellem ham og Raikkonen. Situationen i begyndelsen af løbet lignede dog mest af alt en racing incidence, og Vettel ændrede da også mening senere, hvor han i stedet virkede lidt kritiserende overfor Raikkonen.

Resultat – Kinas Grand Prix 2016

 1. Nico Rosberg, Mercedes
 2. Sebastian Vettel, Ferrari
 3. Daniil Kvyat, Red Bull
 4. Daniel Ricciardo, Red Bull
 5. Kimi Raikkonen, Ferrari
 6. Felipe Massa, Williams
 7. Lewis Hamilton, Mercedes
 8. Max Verstappen, Toro Rosso
 9. Carlos Sainz, Toro Rosso
 10. Valtteri Bottas, Williams
 11. Sergio Perez, Force India
 12. Fernando Alonso, McLaren
 13. Jenson Button, McLaren
 14. Esteban Gutierrez, Haas
 15. Nico Hulkenberg, Force India
 16. Marcus Ericsson, Sauber
 17. Kevin Magnussen, Renault
 18. Pascal Wehrlein, Manor
 19. Romain Grosjean, Haas
 20. Felipe Nasr, Sauber
 21. Rio Haryanto, Manor
 22. Jolyon Palmer, Renault

Photo credits: https://www.flickr.com/photos/jaffathecake/14617280144/ (Creative Commons 2.0)

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat