Formel 1 Betting Guide

PolePosition.dk giver ofte betting tips inden løbene, men det er stadig oplagt at komme med en guide til, hvordan man kan tjene penge på Formel 1-racene.

Guide til Formel 1 betting

Jeg har over flere sæsoner skabt et fint overskud ved at spille på Formel 1. Der vil altid være en del varians, hvilket for eksempel kan ses på betting resultaterne for 2014, hvor jeg i skrivende stund har ramt 14 ud af 37 bets for et sammenlagt underskud på 113 kr.

Men som sagt har jeg over de seneste år – nærmere bestemt siden 2011-sæsonen – haft en fin indtjening, og jeg vil i denne artikel komme ind på, hvad der er vigtigt at bemærke, når man sætter $$$ på F1.

1. Hav en god viden

Præcis ligesom hvis man spiller på fodbold, cykling eller noget helt tredje, er det smart at have en god viden om spillet inden pengene sættes. Det gælder især for Formel 1, da tilbagebetalingsprocenten ikke er ligeså høj som i mange andre sportsgrene. Min foretrukne bookmaker, Bet365, tilbyder normalt 91,5%, hvilket bestemt er i den højere ende. Men til sammenligning får man en tilbagebetaling på ca. 95% i amerikansk fodbold, mens det kan være endnu højere ved almindelig fodbold, så det vidner om, at man skal være lidt skarpere, hvis man vil have overskud på Formel 1 betting fremfor andre sportsgrene.

Begrebet tilbagebetalingsprocent forklares i næste punkt, så jeg tillader mig at uddybe dette punkt om viden, inden vi går videre dertil.

Når du spiller på Formel 1, skal du have styr på flere ting, hvis du vil have succes med det. Følgende er ret vigtige:

 • Hvordan er kørernes og holdenes nuværende form? Tænk lidt ud af boksen, og lad være med kun at se på pointtabellen, da den ikke viser det fulde billede. Bliv eventuelt inspireret af PolePosition.dk’s rankings, som kommer ud efter hvert løb.
 • Hvordan er foregående løb på banen gået? Er der en bestemt pilot, som normalt er stærkt kørende? Er der en anden, der aldrig har fået et godt resultat på banen før?
 • Motivation: Er der en kører (eller et hold), som ved et særligt løb er absolut nødt til at hente en sejr eller et topresultat? Dette er især relevant mod slutningen af sæsonen.
 • Hvor ofte udgår kørere på en bestemt bane? Gilles Villeneuve Circuit i Canada er kendt for, at mange kørere udgår; omvendt fuldfører de fleste på Monza.
 • Har en kører eller et hold et personligt forhold til den bane, hvor der køres? Mark Webber var altid solid på Silverstone, og Nico Rosberg har flere gange gjort det forrygende i Monaco.
 • Tænk selv over flere ting!

Der er mange forskellige spiltyper, som man kan bette på. Disse er de mest populære:

 • Vinder af løbet
 • Vinder af verdensmesterskabet
 • Hvem får pole position?
 • Slutter en kører i top 3, top 6, top 10, osv.?
 • Head-to-head – to kørere stilles op mod hinanden, og man skal vurdere, hvem af dem der slutter bedst
 • Hvem udgår først?
 • Hvem fører efter fem omgange?
 • Og mange andre spiltyper!

Som du måske har set på denne side, foretrækker jeg head-to-head væddemålene. Det er langt nemmere at tage stilling til to kørere af gangen, end det er at tage stilling til et helt felt. Ofte kan man også finde rigtigt gode spil her, eksempelvis i Singapore 2014, hvor jeg i kvalifikationen bettede på, at Esteban Gutierrez ville slutte foran Adrian Sutil til odds 2,25. Gutierrez er klart den bedste af de to på den bane, så jeg var overrasket over, at han ikke var favorit.

Ved en anden lejlighed – Ungarn 2014 – startede Lewis Hamilton bagerst, mens Nico Rosberg havde pole. Bet365 tilbød odds 7,00 på, at Hamilton ville ende foran Rosberg, og da Formel 1 er ekstremt uforudsigeligt, sprang jeg på den med det samme. Og hvad skete der? Hamilton blev nummer tre, en enkelt placering foran Rosberg – og væddemålet gik hjem. Odds 7,00 var simpelthen for højt på en teamkammerat mod en anden.

Find selv de spiltyper, du føler, du bedst kan vinde på, men jeg vil klart anbefale at starte ud med head-to-head bets.

2. Find værdien!

Bookmakerne laver deres odds efter sandsynlighed. I en duel mellem Jenson Button og Kevin Magnussen, som vi hurtigt vurderer til 50-50, vil vi normalt få i omegnen af odds 1,83 tilbage for hvert udfald. Grunden til vi ikke får odds 2 er fordi, bookmakeren tager en vis procentdel for at udbyde spillet. Det er det, de tjener på. For at blive en vindende spiller er vi nødt til at benytte os a spiludbydernes “fejl” og finde spil, der har værdi.

Lad os sige, at der i stedet tilbydes odds 1,65 på Button og 2,05 på Magnussen: Chancen for, at Magnussen slår Button er stadig 50%, så vi har dermed værdi på dette spil, da oddset vs. sandsynligheden overstiger 100.

Du udregner altså værdien på et spil ved at tage oddset (i dette tilfælde 2,05) og ganger det med den sandsynlighed, du mener der er, for at spillet vindes. 2,05*50 = betvalue på 102,5% = overskud i det lange løb. Du kan finde langt mere info om dette på BetXpert.com, der er den bedste side omhandlende betting i Danmark.

Bet kun på spil, der indeholder værdi! Målet er at opnå en højere tilbagebetalingsprocent end hvad bookien tilbyder og dermed skabe overskud!

3. Money Management

Uanset hvor god du er til at forudsige løbene, vil du ikke kunne klare dig uden money management.

Det er ekstremt vigtigt, at du kun better små dele af din bankroll (det beløb, du har til rådighed at spille for) på hvert bet. Der vil altid fremkomme varians, og selv de største sharps går indimellem gennem hårde perioder, hvor der tabes flere spil i træk. Det er ikke sjovt at tabe alle sine penge på fem uheldige udfald, for dårlig varians kan komme hvornår som helst!

Derfor anbefaler jeg, at du max. better 5% af din bankroll på hvert spil. På den måde skal du godt nok tabe mange spil i træk for at miste det hele, men hvis du kommer over 500 spil på et år og har en positiv tilbagebetalingsprocent, er det alt nok til at sikre dig et markant overskud, hvilket jo er det helt store mål med sportsbetting.

Fastsæt altså en fast procentdel, som du sætter pr spil. På mine Formel 1-bets kører jeg normalt med 2% og ændrer sjældent på dette. Når jeg better på andre sportsgrene, som eksempelvis fodbold, gør jeg det, at jeg better units. Hver unit svarer til en lille del af bankrollen:

1 unit – 1% af bankroll

2 units – 2% af bankroll

Og så videre… Her går jeg aldrig over 5 units, og når jeg better 4 eller 5, er det typisk på helt uimodståelige bets. Almindeligvis sætter jeg kun en meget lille del af rullen.

Hvad med systemer?

Som udgangspunkt er det bedst at holde sig fra systemer; god viden, valuebetting og fornuftig money management vil være nok til at være vindende i det lange løb, såfremt du hele tiden holder dig til planen.

Ofte vil du på bettingsider møde artikler om systemer som f.eks. Martingale og lignende, men medmindre du har en uendelig bankrulle, vil de næsten altid føre til underskud.

Jeg siger det igen: Viden + valuebetting + money management = overskud!

Systemer er fristende, men ikke nødvendige. Generelt er det bedst at undgå dem!

Anbefalinger

Bookmakere

Når det kommer til bookmakere er Bet365 min store favorit. De har gode odds, mange spiltyper og sætter ikke limits i ligeså høj grad, som mange andre sider gør det. Bet365 er den bedste bookmaker med dansk licens.

Dog har jeg på det seneste bemærket, at den nye danske side, Bet25 ligeledes har et stort udvalg af spil, samt fornuftige odds.

Også på Unibet kan man til tider finde gode værdispil på Formel 1.

Viden – både om F1 og generel betting

Jeg nævnte tidligere BetXpert, der er en kæmpe vidensbase om Betting, og de har samtidig gratis tips til en masse sportsbegivenheder. Det er klart en side, der er værd at besøge, og den anbefales kraftligt herfra.

Det samme gør Ole Larsens bog, “Vind på Sport”. Det var den, der i sin tid fik mine øjne op for sportsbetting, og den fortæller om mange af de samme ting, som jeg har været inde på i denne artikel – og selvfølgelig langt mere.

Når du skal undersøge statistikker med mere, er den officielle Formel 1-side naturligvis et godt sted at starte. Der kan du finde resultater fra træninger, kvalifikationer, tidligere løb, vigtige nyheder og meget mere. F1Fanatic.co.uk er ligeledes at godt sted at finde disse ting, og F1Fanatic har i øvrigt mange statistikker omkring, hvordan kørerne – specielt teamkammerater – klarer sig indbyrdes.

Artiklen opdateres med flere anbefalinger…

Konklusion

Betting skal både være sjovt og profitabelt, før det er helt optimalt. Med denne artikel håber jeg på, at du har fået et godt indblik i, hvad det kræver at få succes indenfor Formel 1 betting. Som sagt smider jeg forslag op inden hvert løb her på PolePosition.dk og i 2015-sæsonen vil dette fylde langt mere end tidligere. Derudover vil jeg i andre indlæg komme ind på ting, der måske kan give yderligere information og idéer om at lave overskud på Formel 1 – indtil videre er følgende skrevet:

Andet er der vist ikke at sige – udover held og lykke!

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat