Endnu et skuffende år for Williams

Med Pastor Maldonados løbssejr i 2012 samt tilføjelsen af Valtteri Bottas, håbede mange på, at Williams ville nå tilbage til toppen i 2013. Det endte dog med at blive endnu en skuffende sæson for det tidligere storhold.

Pastor Maldonado havde en skuffende 2013-sæson.

Pastor Maldonado havde en skuffende 2013-sæson. Ifølge mig var han årets næstdårligste kører.

Høje forventninger, dårlige resultater

Williams’ førstekører, Pastor Maldonado, udtalte inden sæsonen, at teamets 2013-racer var den bedste, han nogensinde havde kørt – og Maldonado vandt vel og mærke Spaniens Grand Prix i 2012 for Williams. Det satte forventningerne betragteligt op, og de blev kun større, når man samtidig tænker på, at stortalentet Valtteri Bottas blev tilføjet. Derudover var Williams’ budget det femtestørste i Formel 1 (kun overgået af de fire store teams: Ferrari, McLaren, Red Bull og Mercedes), så der var grund til optimisme.

Selvom Bottas imponerede meget i sin første sæson, så blev det blot til fem points samlet og en plads som nummer ni i konstruktørernes mesterskab for det traditionsrige hold fra Grove.

Valtteri Bottas' tredjeplads i kvalifikationen til Canadas Grand Prix var årets højdepunkt.

Valtteri Bottas’ tredjeplads i kvalifikationen til Canadas Grand Prix var årets højdepunkt.

Maldonado og Bottas røg tidligt ud af kvalifikationerne om lørdagen – og det gik ikke meget bedre i løbene. Kun to gange i løbet af hele året formåede Williams-kørerne at bringe bilerne i top ti: Maldonado med en tiendeplads i Budapest og Bottas med sin placering som nummer otte i Austin.

Et stort højdepunkt kom dog midt i sæsonen for Bottas: Under kvalifikationen til Canadas Grand Prix var vejrforholdene dårlige, og det udnyttede den unge finne ved at sætte sin FW35 på tredje startposition. Bottas kunne dog ikke leve op til forventningerne i løbet og dumpede hurtigt ned på 14. pladsen, hvor han sluttede løbet.

Selvom Maldonado forlader Williams, beholder de tilsyneladende sponsoratet fra Venezuela.

Selvom Maldonado forlader Williams, beholder de tilsyneladende sponsoratet fra Venezuela.

Williams i 2014

På trods af blot fem points i 2013 – og dermed teamets dårligste sæson nogensinde sammen med 2011 – kan Williams godt gå en god fremtid i møde. Pastor Maldonado, der ikke gjorde noget godt for dem i 2013, tager til Lotus, men en stor del af hans PDVSA-sponsorat bliver i Grove: Som erstatning har Williams skrevet kontrakt med Felipe Massa, der er en klar forbedring. Sammen med Bottas skal han fremover sætte points ind på kontoen hos Williams.

Motorleverandøren bliver også udskiftet i 2014. Williams vil fremover køre med Mercedes’ V6-motorer, som er rygtet til at blive den klart stærkeste af mange eksperter. Tilføjelsen af Pat Symonds til den tekniske afdeling er også lovende. Med et udmærket budget, kompetente kørere og tæt konkurrence i midterfeltet bør det om ikke andet være muligt for Williams at få en god 2014 sæson.

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat