Hold øje med: Carlos Sainz Jr.

Det næste stortalent vi kigger på er Carlos Sainz Jr. Den 19-årige spanier har allerede testet for Red Bulls Formel 1-team og imponerede alle under årets første Formel Renault 3.5-løb.

14. april 2014

Sainz er et af de største talenter i motorsporten lige nu. Hans dominerende FR3.5 weekend var det første rigtige bevis på, at spanieren har potentialet til at blive en kommende stjerne i F1.

I lang tid har han dog været en del af Red Bulls juniorprogram og har da også allerede været ude at teste for teamet, der i de seneste fire sæsoner er sluttet på toppen. Sainz fik nemlig sin første chance i en Formel 1-racer ved testen for unge kørere på Silverstone i 2013.

Toro Rosso-kører i 2015?

Som vi tidligere har set flere gange, er det ikke uregelmæssigt, at dygtige Formel Renault-piloter går direkte videre til Formel 1. Kevin Magnussen gjorde det sidste år, og blandt andet Daniel Ricciardo har gjort det. Toro Rossos politik virker til at være max tre år, hvilket kan åbne et sæde for Sainz i 2015, idet Jean-Eric Vergne har kørt for holdet over tre sæsoner. Så medmindre Vergne disker nogle fænomenale præstationer op, står kampen om et Toro Rosso-sæde sandsynligvis mellem hovedpersonen i denne artikel og Antonio Felix da Costa næste år.

Karrieren har dog ikke kun bragt succes. Sainz har endnu til gode at vinde et stort mesterskab, men som 19-årige kan man argumentere for, at chancen ikke rigtigt har budt sig. Af samme grund vil det være stort, hvis han kan gå direkte ind at vinde Formel Renault 3.5 i år; som sagt har vinderne af den serie ofte stor succes bagefter, og Sainz ligner en mand, der er klar til at vinde. I årets første løbsweekend satte han pole positions ved begge løb, hurtigste omgang ved begge løb og tog en sejr i søndagens race, hvilket gør ham til nr. 1 i mesterskabet.

Over hele karrieren har Sainz vundet 22 af de 148 løb, han har deltaget i. Endnu flere poles er blevet kørt hjem, for ikke at glemme podieplaceringer – så selvom han mangler et stort mesterskab, er der ingen tvivl om potentialet.

Facts

– Født d. 1. september 1994 i Madrid, Spanien.
– Søn af tidligere rallykører, Carlos Sainz sr.
– Debuterede – som så mange andre – i karting og vandt sin første titel i 2008.
– Da han i 2010 kørte Formel BMW, var han sponsoreret af Red Bull. Han har siden hen været en del af deres program for unge kørere.
– Kører for DAMS i årets Formel Renault 3.5-sæson. Samme team, som Kevin Magnussen var en del af i 2013.
– Testede for Red Bull i 2013 og er med stor sandsynlighed en kommende Toro Rosso-kører.

No comments yet.

Skriv et svar

Formel 1 blog med nyheder og debat